广州市港润建筑装饰工程有限公司

          GANG RUN JIANZHU

联系方式:李生      
电话:13538785315

一套普通房子改造为办公室差异世界啊!!

 


The Liang Dian Design Centre on Dongsishitiao is home to the new SPARK Beijing office; occupying 500 square meters on the second floor of a three story office building form the late 1980’s.

东四十条上的亮点设计中心是SPARK 思邦北京新办公室的所在地;位于20 世纪80 年代末期建成的三层办公楼的第二层,占地500 平方米。

/wp-content/uploads/2015/02/_c_hmGyV8Owpz6WeI_JQSZi3ROJe2eM8j6E7jKtNypXDvrw4nMMedNtWXPdNm-cgR5aUHh478d-TzFemcJ0-9AvNL6qKpH4aaq8.jpg

An annex glass box had been added to second floor of the existing building allowing for the exterior brick façade to be experienced as an interior space.

一个玻璃房被搭建在现有建筑物的第二层,以将外部砖砌面层作为内部空间使用。

/wp-content/uploads/2015/02/_c_QUMevMnhEgeaZHsZLzeyYHDGxVExDlZcNuOx3sxrQ5zQT9noZV0XBd5fred_Lpxhv0IDY8vpw5VYKnq0wFHTDX5WT1-reO3x.jpg

“We looked at the present configuration of the space and decided to keep it uninterrupted while inserting our office program”

The space is loosely zoned into a main work area, kitchen and gathering space, a large meeting room area, a model making room and smaller meeting room.

“看过这个空间的当前结构配置后,我们决定要在保留其原有的空间连贯性的基础上进行办公室方案的设计”

这个空间被自由地分为主要工作区、厨房茶水间和聚会空间、大型会议室、模型制作室及小型会议室。

 

Demolishing the window up stands of the existing brick façade towards the glass box gave way to a much desired permeability of the space.

沿着玻璃房拆除现有砖墙之间的窗及窗台后,空间的渗透性得以提高。

/wp-content/uploads/2015/02/_c_FQ0UDvBzef56bHWxtkjDhoUHgml4jsStGZadDQMloWDz61nqWN70XqdhFZLT6kj1gTmxsfPIFautAzsW3kS4uFQoxU7nnN24.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_lH5FkASvNgC359BCMBDjgSI96vx2STgkFzatN5Dy4xh90UIcRUpl28SyuDPL20LXOVqFfErFiG4hxZQoRTuUukiq3rkx8pgR.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_SHlvLGtw_ete_yeoZz_O0UHDIPPRdSRk3LeUMRNPz1efitiRK3btd3xT0Kt_fKgcsfblxaO1LBuUy4le1EKwKw541xYKJ2K1.jpg

Alongside the main work space a continuous wall of metal cladded swivel doors allow for a playful and flexible configuration of “open and close”.

在主要工作区旁边,几扇连续的旋转门外部由金属面板包裹,构成的墙体让“开门关门”变得有趣且灵活。

/wp-content/uploads/2015/02/_c_z66Cz3MhMzCmgAoGwTkfZG7Jpe_9r0L6HvaZ-Cyztkq_yemmgI5ksVlSsUs9KHpfIRi6QdOiarCPIsrbEv52OOFxMwJ0xz_h.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_Y-q8yl57YQKeg6lhN4nV-oJeqKGXRapVG0cvBumbxwlbHmYxVulWOfHQHxUfiNaov40f8LAjI0OkOP6XRxqjt_hy0diYDgDs.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_HgiHjgHYlbVf_JjHa9iwb-IC-H8axJFoTe7Bz4zdSY43tqG4rTsAoOgsdaKuZAaKxqk3dhFSwKeRwVU0bklLq36w_ftyh7my.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_3oS3PLxV_IDY0KLBvY4P8p3hbTm0x5wG5BnS1eUO0zmI7-1AAEEoHLMnwZ3hxASR3Zddz6ryEb_FkjL-VEj5oENC1HF2_HxA.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_Z6GxAfI-vNXWmuOkKISVZpFpGffgpGk_Zo05SRWRpSC9p_5rIuUkUa20EKAN-QbJ3P_SadfiMtr_eLP4bffZSZkCO7BsLC0a.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_Q_yh8TFU0AwwbFWfMMb63nc-XFoHxqPj_TIpCLsxQ8DCAu31RASdDqH_LGZ6YQl6RhwqRSZjs4cus_M3wTxXq7vdKlPRS_dC.jpg

When closed the metal panels catch subtle reflections of the surrounding office environment, while becoming a 20m long “wall of imagination” inviting project teams to pin up- and discuss their work.

关闭金属面板门后,可在门上略微发现周围办公环境的映像,而且这道映有周边环境的“幻想墙”似乎又在邀请项目工作组的成员们聚在一起讨论工作。

/wp-content/uploads/2015/02/_c_tWasGQj0G3z5RD56dYNYJ2VD0erC_c6xPb2UYH8_YQxSzICcX_rqSf_EclS7NX94SQ75apvqG4yANLcicH3UC-j7fwu0Rh_2.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_sLK5X1bLenrqKE7o5qyAuomf_tdgDy3eWvpv-A7OWBCQjtZ0xGV2_Ql_i8-CJcAJToiuOiSUIVb5Qa5AvQL6L2AuEv8cJPSr.jpg

The model making room, themed as “the ply room” is accessible via multiple routes through an extreme vertical space of what used to be a stairwell core.

The flux of the reception area, meeting room and kitchen can be discontinued via floor to ceiling swivel doors whenever activities require it.

曾经作为楼梯井的空间如今是极度垂直的,通过这里你可以有多条路径进入以“板层室”为主题的模型制作室。

当活动需要时,可经由上下旋转门中止进入接待室、会议室及厨房的人流。

/wp-content/uploads/2015/02/_c_AoulIPcQZ54R-wrkcKCrEk3UjUiy8FkPhiCUTHDTIBrL4vab5zhc-Uw9qGjsNYkNfxhjFvWteBDjW9wh39shCI1f4flvOOHn.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_Zgw3sRA4E7GJfH6n3p5hn9Cz7MFnDom0T69t6XetDaTwFEOnejuB0RINfelCbrGPnv-SchakPAl3A-hPjHIfjmTFZV71y-0n.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_M3v9FlTxB9EMI9j8d1QdGPT0BbL-eA5vsaKZSIYp1xXqqneYzTLXTNLWQoUPkPE6qFvdHZb338LHRilbePeJJY7rJ-FLa9BX.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_og71cQKgc4JR3yvw4a2OXPTG9nJAvmu_vHJOX1fBpkjfWPJophoO4_dgfu8qzRz2BKfYomr0tmsfkmQtbfAo3AI5Qaq2y00-.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_rcWfWO19v3dvsfSTTnwpakPmWZFJag3fLVXMXUZg8TNTZR4l3FmTKZDsq-B-Dd0qTTxk69ZejSTLv8WS2zAodLEji-ZvFibA.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_3D6750lnwJwHLbENDDdiunyMoYoiww_FLs3dVFUUpdBzRLD8hNboahtKHALI8z4n4fQg-p1_cniKy8JNOwRH6SRmoPVvgwYb.jpg

“The architecture profession fuels on idea exchange, so we sought to provide open collaborative spaces that are fun, where people want to be”

“建筑职业促进了观念转变,因此我们试图提供有趣且让大家满意的开放性协作空间”,

/wp-content/uploads/2015/02/_c_5dcIvX6r7CPeFCht5Mvwqb7ZNWncS6nTlobwkohZMMC_zIXNvd5CGleXqsyUX-Ot1c31EVmtPrCXVQi6y58ZkFhb1m5FrMRt.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_KJKSe_lHhSImXvDkyybhDQaGtLymhrc6xqY7f7WK8MZEH7n3wDLL8WEQ6FvSUjndM0z2hrDR_rCWYXm35MNVf6ENB0dorgBr.jpg

PROJECT DATA
Total GFA (sqm): 500sqm
项目概括
总面积(平方米):500 平方米

推广及合作: 扣扣:957843949

薇信:lihe957843949


会员登录
登录
我的资料
留言
回到顶部